Agencja Inwestycyjna Sp. z o.o.

16-04-2013  Batorego będzie gotowe w terminie!
Agencja Inwestycyjna Sp. z o.o.

Na osiedlu Batorego 41A trwa budowa II etapu inwestycji. Obecnie prowadzone są prace wykończeniowe wewnątrz budynku. Inwestycja realizowana jest przez poznańskiego dewelopera – Agencję Inwestycyjną. Właściciele mieszkań klucze otrzymają w listopadzie tego roku.
Mimo przedłużającej się i srogiej zimy prace postępują zgodnie z przyjętym harmonogramem. W tym roku zaplanowano realizację drugiego etapu inwestycji, który obejmuje 25 mieszkań.

- Zaplanowany odbiór kluczy do mieszkań nie przesunie się w czasie i w listopadzie 2013 r. wszyscy mieszkańcy będą mogli rozpocząć urządzanie swoich lokali. Do wykonania pozostało jeszcze kilka prac wykończeniowych m.in. montowanie wind, położenie płytek na korytarzach, styropianu i tynku na zewnątrz oraz instalacji wewnątrz mieszkań. Na sam koniec planujemy zagospodarowanie terenów zielonych– mówi Bożena Taflińska–Tadeusz, wiceprezes Agencji Inwestycyjnej.
Osiedle Batorego to kompleks 120 mieszkań znajdujących się w kilku segmentach o różnych wysokościach. Budowa osiedla podzielona jest na trzy etapy. Pierwszy z nich obejmował 55 mieszkań w klatkach A i B i został on ukończony w grudniu ubiegłego roku. Inwestycja zlokalizowana jest w sąsiedztwie rezerwatu Żurawiniec oraz kampusu uniwersyteckiego.
Drugi etap inwestycji rozmieszczony jest w klatkach C i D. Wśród nich znajdą się zarówno praktyczne kawalerki zajmujące powierzchnię 26,6 metrów kw., mieszkania dwupokojowe, jak i obszerne mieszkania trzypokojowe (nawet do 65,2 metrów kw.). Każdy lokal mieszkalny posiada taras lub balkon. Na parterze znajdują się atrakcyjne nieruchomości z wydzielonymi ogródkami. Mieszkania parterowe zostały wyposażone w rolety okienne.
Dodatkowo do każdego mieszkania przynależy miejsce parkingowe w podziemnej hali garażowej. W budynku znajduje się również 18 piwnic oraz kilka pomieszczeń do wspólnego użytku. Na zewnątrz zaprojektowanych zostało ok. 30 miejsc postojowych. Osiedle jest ogrodzone a dla najmłodszych został zaprojektowany plac zabaw. Oddanie do użytku ostatniego etapu planowane jest na 2014 rok.
Ceny wynoszą 6100 – 6800 złotych za metr kw. w zależności od położenia i wielkości mieszkania. Przykładowo za kwotę 180 tys. złotych otrzymujemy funkcjonalną kawalerkę o powierzchni 26,6 m kw. z dużym tarasem (ponad 23 m kw.). Z kolei mieszkania dwupokojowe można nabyć już od 250 tys. złotych.

""