Agencja Inwestycyjna Sp. z o.o.

12-04-2012  Casa Fonte - ostatni etap budowy na Sołaczu.
Agencja Inwestycyjna Sp. z o.o.

Kto by nie chciał mieszkać na Sołaczu? Jedna z najlepszych dzielnic Poznania jest prawdziwą perłą na mapie miasta. Na 90 ha znajduje się zespół willowy wpisany prawie 30 lat temu do rejestru zabytków. Nieruchomości z rynku wtórnego na Sołaczu rzadko trafiają do publicznej sprzedaży. A nawet jeśli to cena metra kwadratowego często przekracza 10.000 złotych. Na zabytkową willę za kilka milionów mało kogo stać, ale deweloperzy budują domy w pobliżu tej najbardziej ekskluzywnej poznańskiej dzielnicy.

Sołacz słynie z niskich willi i urokliwej przyrody Parku Sołackiego. W takiej okolicy przyjemnie jest mieszkać. Za kilka miesięcy zostanie oddana do użytku jedna z najbardziej kameralnych i unikatowych inwestycji poznańskiej Agencji Inwestycyjnej – budynek Casa Fonte. Rozpoczęły się prace nad ostatnim etapem budowy. Inwestycja zlokalizowana jest około 200 metrów od Parku Sołackiego, przy ulicy Źródlanej.

Budynek składa się z ośmiu przestronnych 2 i 3 pokojowych mieszkań. Ponadto są w nim także dwupoziomowe apartamenty składające się z czterech pokoi.  Tylko przez najbliższe dwa tygodnie klienci, którzy zdecydują się na zakup mieszkania w Casa Fonte będą mogli liczyć na bardzo atrakcyjną cenę.

- Promocja, którą wprowadziliśmy obniża cenę mieszkań o 600 złotych za m2. Cena obecnie wynosi 7.500 pln/m2 brutto. – mówi Bożena Taflińska – Tadeusz, wiceprezes Agencji Inwestycyjnej. W przypadku zakupu największych apartamentów rabat ten daje oszczędność ponad pięćdziesięciu tysięcy złotych – dodaje.

Coraz częściej klienci poszukują inwestycji, które zapewnią im z jednej strony bliskość centrum miasta, a z drugiej podmiejski spokój i naturę. Sołacz jako jedna z nielicznych dzielnic miasta zdaje się to zapewniać. Za cztery miesiące pierwsi lokatorzy Casa Fonte będą mogli cieszyć się urokami lata wśród sołackiej zieleni.