Linea

07-06-2013  Dzień dziecka w Dąbrówce.
Linea

Już w najbliższą sobotę, 8 czerwca odbędzie się w Dąbrówce rodzinny festyn „ Razem w szkole, razem na podwórku”. Na uczestników czeka wiele atrakcji m.in. : pokazy taneczne, wokalne, turniej szachowy, pokazy straży pożarnej. Gwiazdą imprezy będzie znany z występów w telewizyjnym show Must be the Music, zespół ALEPAK. Festyn rozpocznie się o godzinie 12.00

ALEPAK to zespół folkowy, który został już okrzyknięty następcą znanych Brathanków. ALEPAK gra polskie melodie ludowe w nowoczesnych aranżacjach i nowych, unikatowych brzmieniach. W ich muzyce słychać odwołania do muzyki klasycznej. Rozpoczęcie koncertu zaplanowano na godzinę 16.00.
Wiele atrakcji przygotowali uczniowie i nauczyciele ze Szkoły Podstawowej w Dąbrówce. Zobaczymy pokaz mody ekologicznej, występy taneczne oraz muzyczne. Na scenie wystąpią również dzieci z parafialnej scholi oraz ośrodka „Promyk” z Dopiewca.
Dzień Dziecka w Dąbrówce to kolejna inicjatywa kulturalna lokalnego dewelopera – spółki Linea.
- Dzień dziecka w Dąbrówce w tym roku świętujemy nietypowo, bo 8 czerwca. Dla małych i większych mieszkańców przygotowaliśmy dużo atrakcji. Chcemy, aby takie wspólne świętowanie stało się tradycją na naszych osiedlach – mówi Bogusława Bryl ze spółki Linea. Jesteśmy współorganizatorem wielu imprez kulturalnych w Dąbrówce, ponieważ uważamy, że to zawsze warto wspierać. W końcu kultura nie tylko zbliża ludzi, ale także łagodzi obyczaje. Szczegółowe informacje na temat przyszłych wydarzeń można uzyskać na naszej stronie www. – dodaje Bryl.
Podczas festynu będzie również możliwość przejazdu bryczką oraz obejrzenia pokazu szkolenia psów. O godzinie 13.00 rozpocznie się turniej piłki nożnej oraz inne zawody sportowe.
Imprezę zwieńczy rozpoczynający się o godzinie 20.00 koncert zespołu TAKLAMAKAN. Koncert odbędzie się w kaplicy parafialnej w Dąbrówce. Taklamakan tworzy troje utalentowanych muzyków: Jan Romanowski, Andrzej Trzeciak i Michał Karasiewicz. Ich muzykę najlepiej określa zdanie „folkowe brzmienie muzyki klasycznej”.
Organizatorami wydarzenia jest Rada Rodziców Szkoły Podstawowej w Dąbrówce, Parafia św. Urszuli Ledóchowskiej w Dąbrówce oraz deweloper Linea.