Linea

09-03-2012  Osada Leśna Ruczaj - trwa budowa.
Linea

Trwa budowa nowej inwestycji spółki Linea w gminie Dopiewo. Osada Leśna Ruczaj to kompleks nowoczesnych domów mieszkalnych położonych w sąsiedztwie Lasu Zakrzewskiego. W pierwszym etapie powstanie ok. 25 domów mieszkalnych.

Osada Leśna Ruczaj obejmować będzie domy o powierzchni od 80 do 127 m2. W ofercie znajdują się domy jednorodzinne - Atrium i Erem oraz szeregowe – Piano.

Inwestycja położona jest przy ścianie Lasu Zakrzewskiego, niedaleko jeziora Niepruszewskiego. Dzięki takiej lokalizacji mieszkańcy będą mogli spędzać czas blisko natury. Dbanie o środowisko naturalne i kontakt z przyrodą ma dla firmy Linea ogromne znaczenie, dlatego też do budowy osiedla zostały wybrane ekologiczne materiały i technologie.

Ceny oferowanych domów zaczynają się od 372.000 złotych brutto. W tej cenie otrzymuje się dwupoziomowy dom w zabudowie szeregowej z dwoma miejscami postojowymi. Każdy budynek posiada dwa ogrody. Dom składa się z trzech sypialni, pokoju dziennego z jadalnią i kominkiem, kuchni oraz dwóch łazienek. Układ funkcjonalny spełni oczekiwania rodziny z dwójką dzieci.

Dla większych rodzin Linea przygotowała ofertę domów w zabudowie łańcuchowej (budynki stykają się tylko garażami). Dostępne są domy dwupoziomowe oraz parterowe. Obie propozycje są zaprojektowane z myślą o wymagającym kliencie. Wszystkie projekty realizowane w ramach Osady Leśnej Ruczaj oddawane są w stanie developerskim podwyższonym.

- W cenie inwestycji jest nie tylko udział w gruncie, ale także wykonanie oświetlonej drogi dojazdowej do posesji. – mówi Adam Wędrychowicz – przedstawiciel spółki Linea. Atrakcyjność inwestycji zwiększa także fakt oddania do użytku drogi ekspresowej S-11, która doskonale skomunikowała całą gminę z miastem oraz w dodatkowo połączy się z autostradą A2 w najbliższych miesiącach - dodaje Wędrychowicz.

Firma Linea od wielu lat wspiera gminę Dopiewo. Lokalna społeczność otrzymała od developera m.in. projekt szkoły podstawowej w Dąbrówce, projekty przedszkoli w Skórzewie i Konarzewie oraz projekt kościoła. Firma przekazała także grunt pod budowę kościoła parafialnego w Dąbrówce.

Naszym celem nie jest jedynie budowa domów. Wiemy, że tworząc Osadę Leśną Ruczaj przyczyniamy się również do powstania społeczności, która powinna mieć możliwość realizacji w przyjaznym otoczeniu swoich potrzeb począwszy od edukacji, poprzez zakupy, rekreację aż do potrzeb duchowo-religijnych – mówi Adam Wędrychowicz, przedstawiciel spółki Linea. – Mamy nadzieję, że powstająca w naszej gminie szkoła podstawowa, stanie się centrum edukacyjno – kulturalnym w Dąbrówce, miejscem integracji mieszkańców - dodaje.

Wizja stworzenia unikatowego a zarazem przyjaznego miejsca zamieszkania jest priorytetem Linei. Każdy projekt jest opracowywany z myślą o przyszłych mieszkańcach i możliwości ułatwienia i urozmaicenia im codziennego życia poprzez odpowiednią lokalizacje oraz komunikację.